Priser inkl. moms

Frakt och emballage,
enhetspris 75:-

Varorna packas och skickas ut av DC Syd i Ystad

Fraktfritt över 750:-


Klarna



 

instagram

Recept

Kaapris från olivoljebutiken

Pasta puttanesca

Häll lite olivolja i en gryta.
Mosa ner några sardellfileer.
Tillsätt ett par klyftor tunt skivad vitlök.
Strö över en nypa chiliflagor. Sautera försiktigt en minut. Akta noga så att vitlöken inte blir brun, den ska bara mjukna.
Häll i 500 g passerade tomater.
Häll också i 1/2 dl hackade urkärnade oliver av bra kvalitet.
Blanda också i 1 msk kapris.
Låt hela såsen koka 6-7 minuter. Smaka av.
Koka under tidenspaghetti, häll av vattnet och blanda med såsen och finklippt persilja.
I Italien strör man inte ost på denna pasta.

2008 Urkärnade taggiascaoliver Läs mer och beställ här>>

2017 Kapris i salt 100g. Läs mer och beställ här>>
2018 Kapris i salt 250g Läs mer och beställ här>>

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fisk som på sicilien

Häll aningen olivolja i en ugnsfast form.
Lägg i fiskfiléer, lägg på några msk soltorkade tomater i olivolja, antingen de större, som då delas, eller små, körsbärstomater.
Skölj en msk kapris i salt, låt ligga i vatten ca 10 minuter, (det gör inget om de fortfarande är ganska salta) 
Lägg på kaprisen, stekt lök och några sardellfileer, delade i bitar.
Ringla till sist över lite olivolja, salta, peppra, stänk över lite citron. 
Den som vill kan lägga citronskivor på också, det blir gott och vackert. Sätt in i 150 graders ugn och låt stå tills fisken är klar medan potatisen kokar.

Så gör man med soltorkade tomater

Om man köper torkade tomater som INTE ligger i olivolja så gör man bäst så här.
Koka upp vatten med en skvätt vitvinsvinäger, dra av från plattan, lägg i tomaterna och låt stå 30 minuter.
Ta upp och låt rinna av.
De är goda att rulla ihop runt några kaprisar, en sardellfilé, eller en bit ost.
Det går bra både med pecorino och svensk lagrad herrgård.
Sätt tandpetare i så att de inte rullar upp igen.
Gott till aperitif eller antipasti.

Man kan förstås också göra egen röd pesto


3 msk pinjenötter, går också med skalad mandeld pesto, som är något a
v det godaste som finns.

2 msk riven parmesan
2 vitlöksklyftor
7 stycken torkade tomater, som fått ligga i vatten, se ovan 
eller 70 g soltorkade tomater i olivolja, (avrunna)
1 dl olivolja
Mixa, servera på crostini, till pasta, kokta grönsaker, fisk

Läs om och beställ nedanstående produkter
Soltorkade körsbärstomater i olivolja art. nr. 2026>>

Soltorkade marzanotomater i olivolja art. nr. 2025>>

Soltorkade tomater (torra) art.nr. 2024 >>

Kapris i salt, art. nr. 2017>>

Kapris i salt, art. nr.  2018>>

Olivolja t.ex, art. nr. 1026>>

Olivolja t.ex, art. nr. 1087>>


Sardeller art. nr. 2100>>