Det sägs att alla älskar sardeller, fast alla ännu inte vet om det. Sardeller är umami och kan fungera som fantastisk smaksättare. Men dessa lyxsardeller skiljer sig mycket från de billiga ursalta fiskar i solrosolja som vi vanligen köper. Len smak, så att man blir begiven. Prova på rostat bröd med smör, till Caesarsallad, eller tillsammans med mozzarella eller burrata och tomater. Vi handlar nästan alltid av små familjeägda företag. Så även denna gång, Vi hittade dessa fina fiskar i en liten by vid havet, i Cilento söder om Neapel. Rekommenderad av Slow Food.
Ingredienser: ANSJOVIS, extra jungfruolivolja, salt
Förvaras svalt. Öppnad förpackning förvaras i kylskåp.
Näringsinnehåll 100 g
Energi...569,6 kj/137,04 kcal
Fett ........................10,27 g
varav mättat..............2,91 g
Kolhydrater....................0 g
Protein.......................19,6 g
Salt............................6,56 g