Ekologisk allroundolja med diskret smak
Det är lyxigt att kunna slösa med en olivolja. I mitt kök har jag alltid minst två olika sorter, en finare till smaksättning och en enklare att använda till matlagning. Denna olja har fin diskret smak och passar bra att steka i, göra aioli, eller använda till salladsdressingar. Det är en olja pressad av en blandning av olivsorterna Cellino, Leccino, Nociara och Pecholin. Det är förresten en myt att det inte är bra att steka i olivolja. Den tål hög värme, men ska upphettas långsamt.
Näringsdeklaration 100 ml
Energi.................1278kJ/120kcal
Fett.....................................91 g
varav mättade fettssyror......14 g
varav enkelomättat fett........70 g
Fleromättat fett....................7,6 g
Kolhydrat................................0 g
varav sockerarter.......... .........0 g
Protein....................................0 g
Salt.........................................0 g
Förvaras mörkt och svalt
Skörd:2023