Bästa risottoriset
Gården Tenuta Castello i Piemonte har odlat ris sedan 1833. Fortfarande används samma ålderdomliga stenkvarn som brukats sedan tidigt 1900-tal. Riset är ett traditionellt vitt carnaroliris, perfekt till risotto, men det är något grövre än vanligt. Koktid 18-20 minuter.
Gården är mycket noga med varje steg i produktionen, från kossorna som föds upp ekologiskt och vars gödsel används på fälten. Utsädet till riset är certifierat av E.N.S.E , vilket garanterar att det är äkta carnaroli och inte Karnak eller carnice. Täckodling används och fälten töms regelbundet för ogräsrensning, vilket medför att det blir mindre utsläpp av metangas än i vanliga risodlingar.
Carnaroliris
Näringsinnehåll 100 g
Energi.............1504 kJ/354kcal
Fett..................................0,4 g
varav mättat fett.................0 g
Kolhydrater.........................80 g
varav sockerarter..................0 g
Fiber....................................1 g
Protein...............................6,7 g
Salt..................................0,01 g