Till soppor, sallader, som tillbehör
Canellinibönor är milda och lite smöriga i smaken. Låt ligga i vatten ca 12 timmar, låt sedan sjuda i 45-60 minuter. Smaka av och se till att de inte kokar för länge. Perfekta att frysa in och använda i soppor och sallader. Goda med bara en smakrik olivolja, lite salt och kanske rödlök eller finhackade örter. Jag brukar göra en sallad av bönor, olivolja, lite vit balsamvinäger, snabbt stekta salviablad och lite smulad gorgonzola. Goda också att blanda i en mustig lite chilihet tomatsås för att ha till pasta.
Ingredienser: Cannellinibönor. Kan innehålla spår av SPANNMÅL och SOJA. Nettovikt 500 g. Förvaras svalt och torrt. .
Näringsinnehåll 100 g
Energi.............1318 kj/311 kcal
Fett................................2,7 g
varav mättat fett...............0,6 g
Kolhydrater.......................44,5g
varav sockerarter.................3,4 g
Fiber................................16,9 g
Protein.............................18,8 g
Salt..................................0,02 g