Svarta kikärter lär ha högre järnhalt än de gula och smaken är mera jordig och nötig. Används i Italien på samma sätt som gula svarta kikärter, främst till soppor. Men kan göra hummus på svarta kikärter eller använd dem i indiska rätter, tex en curryrätt som heter Kala Chana. Blötlägg helst 24 timmar och koka ca 1 timme. Ett tips är att koka mycket åt gången och frysa ner i mindre påsar.
Ingredienser: svarta kikärter. Nettovikt 500 gr. Förvaras svalt och torrt. Import Sannas Italien AB 0706554569. www.sannasitalien.se
Näringsinnehåll 100 g
Energi.........1501 kJ/357 Kcal
Fett................,,,............6,03 g
varav mättat fett........... 0,6 g
Kolhydrater.................47,0 g
varav sockerarter..........3,7 g
Fiber............................14,0 g
Protein........................21,0 g
Salt..............................0,0 g