I den lilla staden Magreta utanför Modena finns Mussini, ett företag som gjort äkta balsamvinäger i över hundra år. Vi var där och provade oss igenom nästan hela sortimentet. Balsamvinäger görs av druvmust som kokas ner till halva volymen. Därefter hälls den kokta musten i trätunnor där den fermenteras, blir till vinäger och lagras. Denna ekologiska balsamvinäger är lagrad i tre år. (6 % syra) Den passar bäst till sallader och kokta grönsaker, men även till grillat kött. (Ni vet väl att falsk balsamvinäger smaksätts med sockerkulör)
Ekologisk balsamvinäger från Italien. Ingredienser: ekologisk vinäger, ekologisk druvmust. Innehåller SULFIT. Netto 250 ml.. Förvaras svalt och torrt. Import: Sanna Töringe 070-6554569 sannasitalien.se
Näringsinnehåll 100 g
Energi.....................560 kj/130 kcal
Fett.........................................0 g
varav mättat...............................0 g
Kolhydrater................................27 g
varav sockerarter........................27 g
Protein......................................1,0 g
Salt..........................................0,04 g