Till alla grönsaker
I den lilla staden Magreta utanför Modena finns Mussini, ett företag som gjort äkta balsamvinäger i över hundra år. Vi var där och provade oss igenom nästan hela sortimentet. Balsamvinäger görs av druvmust som kokas ner till halva volymen. Därefter hälls den kokta musten i trätunnor där den fermenteras, blir till vinäger och lagras. Denna ekologiska balsamvinäger är lagrad i tre år. (6 % syra) Den passar bäst till sallader, kokta och ugnsbakade grönsaker, men även till grillat kött. (Ni vet väl att falsk balsamvinäger smaksätts med sockerkulör.)
Ingredienser: ekologisk vinäger, ekologisk druvmust. Innehåller SULFIT. Förvaras svalt och torrt.
Näringsinnehåll 100 ml
Energi.....................560 kj/130 kcal
Fett.........................................0 g
varav mättat...............................0 g
Kolhydrater................................27 g
varav sockerarter........................27 g
Protein......................................1,0 g
Salt..........................................0,04 g