I den lilla staden Magreta utanför Modena finns Mussini, ett av de stora berömda företag som gjort äkta balsamvinäger i över hundra år. Vi var där och provade oss igenom nästan hela sortimentet. Denna vita condimento är en lite sötare balsamvinäger. (5 % syrahalt, 1,28 densitet.)
All äkta balsamvinäger görs av druvmust som kokas ner till halva volymen. Därefter hälls den kokta musten i trätunnor där den fermenteras, blir till vinäger och lagras. Condimento bianco är lagrad i 12 år. Den har mycket god balanserad smak mellan syra och sötma. Används till sallader, fisk och skaldjur, kyckling och mjuka ostar. Många föredrar vit balsamvinger eftersom den inte missfärgar grönsakerna i en sallad.
Ingredienser: koncentrerad druvmust, vinäger. Innehåller SULFIT. nettovikt: 250 ml..Förvaras mörkt och svalt.
Näringsinnehåll per 100 g
Energi........................951kJ/224 kcal
Fett..............................0,5 g
varav mättat fett...........0 g
Kolhydrater......................53 g
varav sockerarter............53 g
Protein.............................0,1 g
Salt...................................0,06 g