Olja från den berömda Taggiascaoliven
Längst västerut på kullarna vid Riviera dei Fiori i Ligurien växer den berömda lilla Taggiascaoliven. Träden är svåra att skörda, eftersom de växer på mycket kuperad mark. Oliverna skördas sent, i november-december. Olivoljan från Frantoio Benzo är medium fruktig, med smak av örter, blommor, äpple och mandel. God att ringla över mixade soppor, till färsk getost, till fisk och förstås till sallader. Odlingarna och kvarnen har ägts av samma familj sedan 1853. Alltid höga poäng i olivoljeguiden Flos Olei.
Extra jungfruolivolja
Näringsdeklaration 100 ml
Energi..............3387 kJ/824 kcal
Fett.....................................91,6 g
varav mättat fett..................13,6 g
varav enkelomättat fett........0 g
Kolhydrat..............................0 g
varav sockerarter..................0 g
Protein..................................0 g
Salt.......................................0 g
Förvaras: mörkt och svalt
Skörd: 2023