Rivellino ekologisk kallpressad jungfruolja från La Riserva Bio - Lazio
Anna Maria De Rossi och hennes man Giovanni skördar sina oliver mycket tidigt och det är därför deras goda olja är så grön, särskilt när den är nypressad.
Detta är verkligen småskalig produktion och jag är så glad att vi körde den långa vägen för att hitta fram till den lilla gården. Den ligger nära Viterbo, i ett berömt olivoljedistrikt, inte långt från Rom. Oliven heter Caninese och är typisk för regionen.
Oljan, som är ekologisk, smakar kronärtskocka, mandel, mynta, basilika och ruccola. Den upplevs som en mild och lätt olivolja. Som alla riktigt bra och spännande oljor har den ett uns av sötma i början för att sedan fördjupas i smaken. Som avslutning kommer förstås både beska och lite pepprighet, precis som det ska!
La Riserva Bio producerar olivolja av mycket hög kvalitet och finns omnämnd både i Slow Foods olivoljeguide och i den stora Flos Olei, där världens 500 bästa olivoljor är klassade.
2020 års skörd