Användbara droppar
Detta är för mig en mycket användbar balsamvinäger, med ganska mycket syra och rik smak med många bottnar.
Druvmust kokas i tolv till tjugo timmar i öppna kopparkittlar. Därefter tappas den på fat för att fermentera och långsamt omvandlas till vinäger. Därefter påbörjas lagringen i tunnor av olika träslag där balsamicon avdunstar och blir mer och mer koncentrerad. Efterhand flyttas den till allt mindre tunnor.
Denna balsamvinäger har tre mynt, 3 monete, vilket betyder att det är en balsamvinäger av 9-årig kvalitet. God till blandade sallader, kött och fiskmarinader, stekt och grillad kyckling, omelett, stekt potatis, ost.
Balsamvinäger Aceto
Näringsdeklaration 100 g
Energi.......1033 Kj/243 Kcal
Fett..................................0 g
varav mättat fett................0g
Kolhydrater.................55,3 g
varav sockerarter........55,3 g
Protein...........................0,9 g
Salt..............................0,06 g